Waldorfstroom

Kom bij ons leren met hoofd, hart en handen
om te worden wie je kunt zijn!
DINSDAG 8 MAART AANMELDEN VOOR HET NIEUWE SCHOOLJAAR
tussen 18:00u en 21:00u bij 2College Cobbenhagenlyceum, Brittendreef 5 in Tilburg. 

Plan een afspraak via het formulier op onze website www.2college.nl/waldorfstroom. Je kiest er voor een tijdslot waarop je je komt aanmelden samen met je ouder(s).FacebookWebsiteEmailInstagram2College Waldorfstroom in Tilburg is een school voor mavo, havo en vwo. Alle vakken die een leerling nodig heeft om zijn diploma te halen komen aan bod. Het maakt niet uit van welke basisschool je komt: als je een advies voor mavo, havo of vwo krijgt én je bent enthousiast voor het vrijeschoolonderwijs, ben je welkom.

De kern van ons vrijeschoolonderwijs is het werken vanuit hoofd, hart en handen. Daarmee bedoelen we dat onderwijs het denken, het voelen en het willen aanspreekt. Dit doen we door het onderwijs in te delen in periodeonderwijs, vaklessen en kunstzinnig onderwijs.

Periodeonderwijs geeft de leerling de kans om zich werkelijk te verbinden met een thema, bijvoorbeeld sterrenkunde, taal of meetkunde.
Bij de vaklessen kan de leerling de lesstof op zijn eigen niveau, tempo en wijze verwerken.
Het kunstzinnig onderwijs biedt de leerling de mogelijkheid andere kwaliteiten te ontwikkelen naast de cognitieve vermogens.

Meeloopmiddagen
Op zondag 30 januari en op woensdag 9 februari hebben wij veel groep 8 leerlingen mogen ontvangen die kennis hebben gemaakt met onze Waldorfstroom. We kijken terug op een geslaagde ochtend en middag met minilessen voor de aanstaande brugklassers van de Waldorfstroom! Leuke leerlingen, enthousiaste docenten en nieuwsgierige ouders. Een lesje aardrijkskunde, een lesje muziek in combinatie met Nederlands en een lesje ontwerpen op textiel. We hebben het schoolterrein verkend. Mooie gedichten geschreven. Escher-achtige kubussen gemaakt. Geleerd over hoogtelijnen en natuurlijk kennisgemaakt met elkaar.

Open Avond
Op dinsdag 22 februari hebben wij onze Open Avond georganiseerd. We hebben ontzettend veel enthousiaste leerlingen en ouders mogen ontvangen in onze aula waar bij verschillende marktkraampjes informatie te vinden was over onze Waldorfstroom. Leerlingen konden uit allerlei opdrachtjes kiezen en praten met leerlingen die nu al op een voortgezet vrijeschool zitten.

VVOT wenst alle leerlingen van groep 8 / klas 6 succes bij de studiekeuze! 
We zijn verheugd en trots dat iedereen in Tilburg en omstreken vanaf schooljaar 2022/2023 kan kiezen voor middelbaar vrijeschool onderwijs in Tilburg. Een compliment aan alle harde werkers van het onderwijsteam van 2College die hun schouders onder dit project zetten is op zijn plaats! 
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close