PERSBERICHT VVOT

Inspiratieavond Middelbare Vrije school Tilburg

De initiatiefgroep voor realisatie van een vrije schoolstroom in Tilburg staat voor de nodige uitdagingen. Het streven is om de stroom te starten binnen een bestaande middelbare school. Dit is in Nederland al in veel plaatsen gerealiseerd en kan relatief gemakkelijk vorm krijgen. Uit contacten met Tilburgse schoolbesturen is echter gebleken dat er binnen nu en twee jaar geen concrete school  is om mee in gesprek te gaan. Kinderen in Tilburg die kiezen voor voortgezet vrijeschoolonderwijs zijn daardoor nog altijd aangewezen op scholen in Breda of Eindhoven. Dat betekent een reistijd van een half uur tot een uur, enkele reis: niet niks voor een twaalfjarige brugklasser.

Dat terwijl de landelijke belangstelling voor het schooltype alleen maar toeneemt. Ook de Tilburgse basisschool Tiliander voor vrije schoolonderwijs maakt een sterke groei door. Stimulans genoeg voor de initiatiefgroep om door te gaan.

Daarom organiseert ze een nieuw evenement, ditmaal in de vorm van een inspiratieavond. Drie sprekers zullen kort vertellen over hun ervaring met de middelbare vrije school. Oud-leerling Jesse van Venrooij zal terugblikken op zijn bijzondere schooltijd. Bestuurder en adviseur Rob van der Meijden vertelt over het opzetten van nieuwe vrije scholen in Nederland. Marijke Vermeer spreekt over haar dagelijkse praktijk als directrice van het Novalis College in Eindhoven.

Vervolgens kunnen ouders in verschillende workshops zelf ervaren waarin de vrije school het verschil kan maken. Ook kan het publiek actief meedenken over alternatieven, zoals georganiseerd busvervoer naar de vrije scholen in Breda of Eindhoven en het aanbieden van vrije schoolvakken in cursusvorm.

De inspiratieavond is op ;
maandagavond 10 december om 20:00 uur.
basisschool Tiliander, Lange Nieuwstraat 189 te Tilburg.
Toegang is gratis.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close