Nieuwsbrief mei 2019

*|MC:SUBJECT|*

In deze nieuwsbrief

– brengt het ouderinitiatief van de VVOT je op de hoogte van de ontwikkelingen 
– nodigen we je uit voor een informele ontmoeting: picknick in ‘t park 

– laten we je weten via welke sociale media kanalen we te vinden zijn
– willen we je laten weten dat ook jij ambassadeur kunt zijn voor de VVOT 

Volg ons via Facebook
Volg ons via Facebook
Bekijk de website van de VVOT
Bekijk de website van de VVOT
Word ook ambassadeur van de VVOT en steun daarmee het initiatief voor Voortgezet Vrijeschool Onderwijs in Tilburg! Meld je aan via deze link.

Lente, een fijne tijd. Hoe mooi piept alles weer uit de grond! We gaan zien wat er mag groeien uit de geplante zaden. Een fijne tijd voor de VVOT, om te zien hoe ons initiatief verder mag bloeien. We hebben een droom: een school voor vrij voortgezet onderwijs in Tilburg!

In de voorbije winter hebben we uitstekende contacten met politiek en schoolbesturen gelegd en een mooi netwerk van antroposofische meedenkers opgebouwd. Alle partijen geven aan dat een vrije middelbare school welkom is. Maar hoe? Waar? Wanneer? Het blijkt dat, willen we stevig wortelen in het Tilburgse, we wel winters geduld moeten hebben, tot alle lichten op het juiste moment op groen staan.

Huidige ingeschreven kinderen die geen zicht hebben op een snelle start van deze middelbare school wensen we succes elders! Betrokken ouders danken we voor hun geduld. En we zijn verheugd met nieuwe aanwas van ouders met kinderen zelfs nog maar in de kleuterklas. Samen bekijken we het initiatief vanuit steeds een nieuw licht en bouwen we verder aan sympathie en vertrouwen voor onze school.
We stellen de agenda samen. We willen u laten ruiken en proeven van het mooie vrije school onderwijs, we willen u informeren en meenemen. Zo bezoeken we de komende maand allerlei ouderavonden van vrije scholen in de regio. Daarnaast organiseren we een picknick en houden we onze jaarlijkse eind-van-het-schooljaar-borrel. We zijn bezig met een groter event voor de start van het nieuwe schooljaar, in september. Houd de kalender in de gaten en save the dates! Er komt een mooi programma met als doel het vrije school geluid te laten klinken in Tilburg, zodat de middelbare school snel een feit mag worden.
 Picknick in ‘t park!


donderdag 13 juni

vanaf 13.00u tot 16.00u 
in het Maria Gorettipark 
Stedekestraat 17, Tilburg
 
Benieuwd naar het ouderinitiatief van de VVOT, of wil je gewoon even bijkletsen met ouders terwijl de kinderen in het Maria Goretti buurtpark spelen? Kom ons ontmoeten en laat ons weten of ook jij voorstander bent van Voortgezet Vrij Onderwijs in Tilburg. Wij zorgen voor koffie, thee, ranja en wat lekkers. We ontmoeten je graag! 
Bestuurlijke update
De afgelopen periode hebben in het teken gestaan van het uitbreiden en onderhouden van het in de afgelopen jaren opgebouwde netwerk. We hebben onder andere gesproken met de (voormalige) bestuurder van Biezonderwijs en de bestuurder van het Novalis College in Eindhoven waarbij er weer een aantal nieuwe mogelijkheden verkend zijn om een middelbare vrijeschoolstroom in Tilburg te realiseren. Desondanks is er vanuit de diverse schoolbesturen nog geen signaal gekomen dat op korte termijn een middelbare vrijeschoolstroom gerealiseerd kan worden. Vertegenwoordigers van de Tilburgse politieke partijen hebben wij in een presentatie geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot ons initiatief, waarna er interessante ideeën uitgewisseld zijn om ons initiatief nog meer op de Tilburgse (politieke) agenda te krijgen.
De komende periode staat in het teken van het blijven onderhouden en daar waar mogelijk uitbreiden van ons netwerk. Daarnaast onderzoeken we actief wat de mogelijkheden zijn om een zelfstandige school op te richten, waarbij het uitgangspunt blijft dat iedereen de kans moet krijgen om te kiezen voor middelbare vrijeschool onderwijs in Tilburg. En blijven we natuurlijk op de hoogte van de ontwikkelingen bij alle overige lopende initiatieven. Dit is informatie in grote lijnen; mocht u verdere informatie willen hebben mailt u ons dan via onze website www.vvot.nl .
Paul Bakker, Martijn van der Peet, Hub Dohmen en Rob van der Meijden (adviseur)
Deel via Facebook
Deel via Twitter
Deel via LinkedIn
initiatief VVOT
Voortgezet Vrijeschool Onderwijs tilburg
Copyright © 2019 Initiatief VVOT, All rights reserved

www.voortgezetvrijeschoolonderwijstilburg.nl
communicatie@vvot.nl 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je op de mailinglijst 
staat. Ontvang je de mailing liever niet meer, schrijf je dan
via onderstaande link uit. 

 


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close