MEEDOEN IN DE LEESGROEP?

666878620

De VVOT-leesgroep is er voor alle ouders, (aankomende) leraren en belangstellenden die hun kennis over vrijeschoolpedagogie willen verbreden of verdiepen. Dat gebeurt zonder haast, in het zaaltje van Pleïade. De afgelopen maanden gebruikten we ‘De ontwikkelingsfasen van het kind’ van Bernhard Lievegoed als uitgangspunt. Lievegoed beschrijft daarin hoe kinderen tussen 0 en 21 niet gelijkmatig groeien, maar afwisselend in de lengte (strekking) en in de breedte (vulling). Herkenbaar! Soms blijken alle kinderbroeken ineens te kort, vervolgens te strak. Maar er is meer. Die lichamelijke groei bereidt de psychische ontplooiing voor. Na elke strekking ontwikkelt het kind zijn denken verder, na een vulling zijn gevoelsleven.

Nadia Eversteijn heeft in januari van dit jaar de begeleiding van de leesgroep overgenomen van Hilde Eshuis. Aanvankelijk zelf wat aarzelend: wat heeft het voor zin om samen te lezen, terwijl je dat ook thuis lui op de bank kunt doen? Het verschil bleek gigantisch.

Een passage die iedereen aanvankelijk wat wazig vindt, of met z’n hoofd wel zo’n beetje snapt, wordt ineens glashelder als je er samen ervaringen – met je kinderen, leerlingen, of uit je eigen jeugd – op los laat. Zo wordt kennis ineens super concreet en toepasbaar, en groeit – ook na je 21ste – afwisselend de hoogte en de breedte in.

De eerstvolgende bijeenkomst is op zondag 11 juni van 20.00 tot 22.00 uur. Iedereen van harte welkom; meld je van tevoren even aan via een mailtje aan info@vvot.nl onder vermelding van ‘leesgroep’. Dan sturen we je de teksten toe.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close