Achtergrond

In 2018 van start gaan met een college in hartje Tilburg. Dat is het streven van de initiatiefgroep Voortgezet Vrijeschool Onderwijs Tilburg (VVOT). Het ouderinitiatief wordt intussen gesteund door enthousiaste professionals uit onderwijs en gezondheidszorg uit Noord-Brabant en daarbuiten.

De afgelopen jaren groeide het aantal leerlingen in het Vrijeschoolonderwijs met ruim 15%, signaleert de landelijke Vereniging van Vrijescholen.
De onderwijsvisie gestoeld op de antroposofie legt de nadruk niet alleen op cognitieve ontwikkeling; sociale intelligentie en creativiteit worden even belangrijk geacht. Dat blijkt ouders maar vooral ook kinderen direct aan te spreken.
Leerlingen uit de regio Tilburg die Vrijeschool VO willen volgen, moeten momenteel uitwijken naar Eindhoven of Breda. Dat is nogal wat voor een twaalfjarige. Het nieuw op te richten college voor VMBO, HAVO en VWO is nadrukkelijk bedoeld voor kinderen afkomstig van alle basisscholen uit de regio. Het ‘leren met hoofd, hart en handen’ dat het college zal bieden, vult straks wellicht een flinke leemte in de keuzemogelijkheden voor voortgezet onderwijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *